Lactovital

Man kan förebygga bakteriella obalanser genom enkla åtgärder som rör hygien och rätt kosttillskott.

Förebygga med kosttillskott
Kosttillskottet tillför kroppen nyttiga mjölksyrebakterier från 10 olika stammar. Förutom att ge kroppen tillägg av probitoka i form av goda mjölksyrabakterier innehåller lactovital även 2 typer av prebiotika, GOS (galtooligosackarider) och FOS (fruktooligosackarider). Förstärkning av goda ämnen till kroppen form av probiotika och prebiotika stimulerar immunförsvar och stärker hälsan, detta kan minska risker för problem med underlivet.

Lactovital är lätt att dosera. Det är ett potent kosttillskott och det räcker med en kapsel om dagen. Man kan vid särskilda behov öka dosen till 2-4 kapslar per dygn. Kapslarna kan ätas vid måltider eller när det passar en bäst. Det påverkar inte effekten av kapslarna om man äter dem hela eller häller ut innehållet på maten.

Probiotika är även ett bra komplement till antibiotika. Det är en god ide att använda probiotika som lactovital under en antibiotikakur samt fortsätta ett tid efter kuren är avslutad. Efter en avslutad antibiotikabehandling är bör man fortsätta med lactovital minst en månad. Det bästa för kroppen är att fortsätta 3-6 månader efter avslutad behandling med antibiotika.

Förebyggande åtgärder genom hygien
De hygienrelaterade råden är enkla och kräver inga stora förändringar. Ett par enkla tips:

  1. Man bör inte tvätta underlivet allt för ofta, två gånger om dagen räcker
  2. Undvika att använda starka hygienprodukter och tvålar i slidan. De kan torka ut och
    irritera slemhinnor. De har även ett högt PH-värde.Båda dessa faktorer kan bidra till att öka risken att drabbas av bakteriella obalanser
  3. Om man ska använda hygienprodukter i slidan är de bästa valet milda tvålar med lågt PH-värde
  4. Det är inte att rekommendera att sätta duschstrålen rakt in i slidan